Kennisplatform voor Oost Nederland

Deventer Marketing gaat in 2023 verder met een nieuwe directeur

Geplaatst op 20 oktober 2022
Deventer Marketing gaat in 2023 verder met een nieuwe directeur.

De huidige directeur-bestuurder van stichting Deventer Marketing Carlijn Leenders stopt per 1 januari 2023 in deze rol. Claire Evers, bij velen al bekend als brandmanager en marketeer van Deventer, neemt dan het stokje over  als  nieuwe  directeur-bestuurder. Carlijn  Leenders blijft in 2023 als strateeg verbonden aan de organisatie.

In maart 2018 startte Carlijn Leenders als extern adviseur bij de toenmalige VVV organisatie met de opgave de merk- en citymarketingstrategie te ontwikkelen. In 2019 maakte ze de overstap van het adviesbureau naar Deventer Marketing (destijds in oprichting). Samen met het team bouwde zij de organisatie de afgelopen jaren op tot een moderne, professionele citymarketingorganisatie. De marketing richt zich op bewoners, bezoekers, bedrijven en talent. De VVV winkel en groepsarrangementen maken ook onderdeel uit van Deventer Marketing.

Leenders licht haar vertrek zelf toe: “Vanwege langdurige hersenschuddingklachten kan ik mijn functie al een tijd niet op volle kracht uitvoeren en ben ik tot het inzicht gekomen dat mijn hart niet ligt bij het managen van een organisatie. Ik heb met heel veel plezier gewerkt aan het versterken van het imago van Deventer en de verdere ontwikkeling van de stad.

Deventer en mijn team gaan me aan het hart, dus ik ben blij dat ik nog een jaar blijf om te werken aan het Hanzejaar en de nieuwe citymarketingstrategie 2024-2028.”

De Raad van Toezicht vindt het belangrijk dat de huidige koers voortgezet wordt en continuïteit in de organisatie geborgd is. Daarom is allereerst binnen de organisatie gezocht naar een opvolger. Tijdens de gedeeltelijke afwezigheid van Carlijn Leenders vorig jaar nam Claire Evers al een aantal bestuurlijke taken waar. “Claire Evers heeft de afgelopen jaren bij Deventer Marketing bewezen dat ze veel in haar mars heeft. We zijn als Raad van Toezicht trots dat we talent uit de eigen organisatie op deze manier kunnen laten doorgroeien. We hebben veel vertrouwen in Claire en zijn Carlijn dankbaar voor wat ze heeft opgebouwd.” aldus Trudy Huisman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Deventer Marketing.

Claire Evers werkt sinds 2020 als brandmanager en marketeer bedrijven en talent bij Deventer Marketing. Met een achtergrond in cultuurwetenschappen, strategievorming en procesmanagement bij een groot ingenieursbureau heeft Evers de nodige kennis en ervaring in huis. Daarnaast is zij al jaren bestuurlijk actief in diverse organisaties in Deventer. Zo was zij bijvoorbeeld de eerste voorzitter van het young professional netwerk DEV&TER Jong en is ze toezichthouder bij welzijnsorganisatie Raster.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: