Kennisplatform voor Oost Nederland

ESVE Special Trailers: transportoplossingen voor uitzonderlijk wegvervoer

Geplaatst op 25 november 2020
ESVE Special Trailers

Elke klant en elk transportproces is uniek. ESVE Special Trailers B.V. maakt het onmogelijke mogelijk en ontwikkelt en fabriceert opleggers en onderstellen die aan speciale eisen voldoen. De toonaangevende constructeur, die onderdeel uitmaakt van de Eeftink Rensing Groep, bestaat dit jaar 100 jaar. Met transportoplossingen gericht op de hele levenscyclus van speciale trailers, is het Lichtenvoordse bedrijf inmiddels wereldwijd een begrip.

De roots van ESVE Special Trailers liggen in Winterswijk. ESVE, dat een samenvoeging is van de oprichters Schrör en Vriend startte in 1920 met de bouw van wagens, van paardenwagens en -koetsen tot steekwagens. Het bedrijf verhuisde begin jaren ’60 naar Lichtenvoorde en breidde uit, waarna het in 1992 is overgenomen door de Eeftink Rensing Groep. IJzer was dé bindende factor. De Eeftink Rensing Groep bestaat uit vier BV’s: Eeftink Rensing Staalbouw, Eeftink Rensing Constructie, ESVE Trailerfabriek en ESVE Spuiterij. “De bouwwijze van speciale trailers is in al die jaren nagenoeg hetzelfde gebleven, maar de technieken, materialen en onze focus zijn veranderd”, zo vertelt Albert Willemsen, die samen met Marcel Eekelder de directie vormt van de Eeftink-Rensing Groep.  “Lichtere constructies, hoogwaardige staalsoorten, elektronisch gestuurde remsystemen en het uitlezen van de wagen via de computer zijn enkele voorbeelden.”

Totaalpakket gedurende levenscyclus
Vandaag de dag ontwerpt, ontwikkelt en produceert ESVE Special Trailers met 30 medewerkers de meest uiteenlopende soorten transportoplossingen voor speciale opleggers, aanhangwagens en carrosserieën met een draagvermogen tot 90 ton. Van eenmalige tot kleine en middelgrote series, al dan niet voorzien van hydraulische besturing. Kenmerkend is de hoge kwaliteitsnorm. “Onze engineering is volledig verantwoordelijk voor het ontwerp, ontwikkeld met de laatste innovaties en volgens de meest recente eisen en specificaties. Maar onze dienstverlening gaat verder dan nieuwbouw. We richten ons ook op services & reparatie, bandenservice, reparatie van zeil en onderdelenverkoop. Bovendien zijn we Hiab-dealer voor de regio en voeren we de APK van trekkend en getrokken materieel en laadklep- en laad- en losmiddelenkeuringen uit.”

Innoveren
Tegenwoordig zit het Achterhoekse bedrijf vooraan in de keten bij de eindklant aan tafel. Onder kermisexploitanten bijvoorbeeld is ESVE een betekenisvolle naam. Naast de bouw van de onderstellen, is ESVE voor deze klanten een officieel Aangewezen Keuringsinstelling. Maar ook in andere sectoren ontwikkelt het bedrijf speciale constructies. Albert Willemsen noemt enkele voorbeelden: “Voor defensie ontwikkelen we onderstellen voor het transport van verkenningsvliegtuigen, maar ook fabriceren we voor strooiers, opslagtanks, voertuigen met een HIAB-autolaadkraan en/of haakarmsysteem, een kipopleggerchassis voorzien van een gietasfalttank en een 6-assige puinbreker. Om in krappe ruimtes nog beter te manoeuvreren en de kans op schades te verkleinen, hebben we bovendien een hydraulisch besturingssysteem met draadloze nabesturing ontwikkeld. Hiervoor komen we op korte termijn met een app, waarmee de achterassen van de oplegger onafhankelijk van de positie van de trekker te besturen zijn. We blijven als bedrijf inspelen op kansen. Zo zien we mogelijkheden in het uitvoeren van de APK voor tractoren die sneller kunnen dan 40 kilometer per uur als zij een kentekenplicht krijgen. We blijven ontwikkelen, ook in onze eigen organisatie. De komende tijd hebben we volop plannen om ons gebouw te moderniseren en uit te breiden zodat we klaar zijn voor toekomstige groei!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: