Kennisplatform voor Oost Nederland

Experimenteer met analoge fotografie en maak je eigen fotogram!

Geplaatst op 21 oktober 2019
Experimenteer met analoge fotografie en maak je eigen fotogram!

Tegenwoordig zie en gebruik je steeds meer nieuwe technieken en mogelijkheden om foto’s te maken. Gebruikte je vroeger een (zware) camera, nu kan je smartphones alles en vaak nog beter. Maar vergeet de voorlopers niet! Bij Tetem krijg je nu de kans ‘oude’ technieken te combineren met nieuwe snufjes en ‘er op los te experimenteren’. En goed nieuws: in deze inloopworkshops mag je je mobiele telefoon gewoon meenemen.

Wat ga je doen? Maak een analoge foto met behulp van jouw telefoon of tablet in aansluiting op de tentoonstelling Slide to Unlock. Je leert wat komt kijken bij het analoog afdrukken van foto’s en hoe je deze techniek creatief kunt inzetten om je eigen digitale foto’s een nieuw leven te geven. Daarbij laat je je mobiel of tablet functioneren als projector: het apparaat geeft beelden weer en is lichtbron tegelijk. In onze tijdelijke doka belicht je jouw digitale afbeelding op lichtgevoelig papier, die je vervolgens zélf ontwikkelt. Kom langs en laat je verrassen door het unieke resultaat!

In Tetem’s Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstelling uitgelicht en omgezet in een inloopworkshop op beginners en gevorderden niveau. Het Exploring-Lab is dagelijks van 13.30-16.30 geopend en gratis toegankelijk.

Fotogrammen maken is mogelijk gedurende de looptijd van de tentoonstelling Slide to Unlock van 3 oktober 2019 t/m 5 januari 2020.

Over de tentoonstelling ‘Slide to Unlock’ van Sjoerd Knibbeler
Wij worden steeds meer gebruikers van technologie, zonder dat we echt begrijpen hoe die technologie nu precies werkt. Voor de tentoonstelling Slide to Unlock in Tetem heeft kunstenaar en fotograaf Sjoerd Knibbeler artistiek onderzoek gedaan waarin de invloed van tablet computers en smartphones op de ontwikkeling van de beeldtaal centraal staat.

Meer informatie: https://tetem.nl/evenement/exploring-lab-fotogrammen-maken/

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: