Kennisplatform voor Oost Nederland

Geslaagde openingseditie Move2Social Achterhoek

Geplaatst op 9 november 2021
Geslaagde openingseditie Move2Social Achterhoek

Dinsdag 2 november deelden de diverse ambitieuze ondernemers achter 10 impact-ondernemingen hun plannen. Het podium daarvoor was het slotevent van de eerste editie van Move2Social Achterhoek bij De Steck in Doetinchem.

Sinds de start van het programma, begin september, hebben de ondernemers hard gewerkt aan het pitchdeck voor hun sociale onderneming. Via workshops, expertsessies en coaching gericht op ontwikkelen van hun bedrijf(svoering). Ter afsluiting van dit groeps-programma gaven ze één voor één een pitch voor een grote groep belangstellenden en netwerkpartners. 
 
Met het welkomstwoord van wethouder Jorik Huizinga, gemeente Doetinchem, over het belang van impact ondernemerschap voor de Achterhoek werd het event geopend. Veel ondernemers willen zorgen voor een positieve impact op de samenleving. Maar deze ondernemers richten zich specifiek op het vergroten van de impact, met die reden is hun bedrijf opgezet. Move2social creëert een energiek netwerk van contacten en expertise, waarmee sociaal ondernemers ook deze stap voorwaarts kunnen zetten. 

Podium voor sociaal ondernemers

Na dit hartelijk welkom was het podium aan de sociaal ondernemers. Sommige startend anderen bezig met de doorontwikkeling van hun onderneming. Zij presenteerden hun plannen om op een ondernemende manier maatschappelijke impact te realiseren in de Achterhoek en omstreken.   

Elke pitch werd afgesloten met een concrete (hulp)vraag aan de aanwezige overheden, businesscoaches, marketingbureaus of maatschappelijke instellingen. Zij wisten de sociaal ondernemers daarmee verder te helpen met hun antwoorden en hulp. Het event werd afgesloten met uitreiking van de certificaten door wethouder Joop Wikkerink, gemeente Aalten.

De daaropvolgende netwerkborrel zorgden voor waardevolle nieuwe contacten tussen de deelnemers en belangstellenden. Een succesvolle afsluiting van Move2Social Achterhoek.

Deze eerste editie van Move2Social Achterhoek werd mogelijk gemaakt door Achterhoek Ambassadeurs, Rabobank kring Twente-Achterhoek, Gemeente Doetinchem, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Aalten, ROZ-groep, Laborijn, Graafschap College en De Graafschap.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: