Kennisplatform voor Oost Nederland

Gloednieuwe editie Kijk op Oost-Nederland gepubliceerd

Geplaatst op 25 maart 2024
Gloednieuwe editie Kijk op Oost-Nederland gepubliceerd

Van een kleine houtzagerij in Borculo tot een wereldwijde speler in verpakkings- en logistieke oplossingen. Nog steeds is Borculo de thuisbasis, maar Meilink telt tegenwoordig nog acht andere vestigingen met in totaal circa 500 medewerkers. Directeur-grootaandeelhouder Peter Rikken en vestigingsdirecteur Ivar ten Velde delen in gesprek met Kijk op Oost-Nederland het verhaal van Meilink en blikken terug op 150 jaar historie. “Met die overname hebben we enorm veel nieuwe kennis binnengehaald, maar het betekende voor Meilink ook forse schaalvergroting en omzetgroei.” Lees het gloednieuwe magazine hier.

In de vorige editie van Kijk op Oost-Nederland vertelde Esther Jansen van WMKB (Waardenvol MKB) al over CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) als richtlijn die bedrijven verplicht te rapporteren over hun impact op mens en klimaat. In deze editie leest u het vervolg waarin zij vertelt over de CSRD-light-methode. “Het zal niet lang duren voordat delen van de CSRD ook verplicht gaan worden voor mkb-bedrijven. Daarom roep ik hen op om hierop voor te sorteren en zelfs een voorsprong te nemen op de concurrentie.”   Aanmelden voor de CSRD Jumpstart kan via de website van WMKB. “De transitie levert kansen op. Nu duurzame stappen zetten is waardevol voor je stakeholders.”

Energieoplossingen

Het Apeldoornse familiebedrijf Bredenoord is voortdurend bezig met de energie van morgen. Onder het motto ‘Our Energy, Your Power’ biedt het altijd en overal maatwerk in tijdelijke en mobiele energievoorzieningen. Van een klein aggregaat op een braderie tot megawatt powerplants tijdens grote internationale sportevenementen. Het bedrijf heeft wereldwijd een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Dit komt onder andere door hun energieoplossingen tijdens internationale festivals en sportevenementen, waaronder ’s werelds grootste voetbaltoernooien. Accountmanager Rental Noord- en Oost-Nederland Ton Verbeek benadrukt: “Tegelijkertijd staan we met dezelfde kennis en kunde klaar voor lokale ondernemers. Zo bieden we ook altijd stroomzekerheid bij kleinere projecten, zoals dorpsfeesten of lokale markten en braderieën.”

Gouden combinatie

Marktlink opent in april de deuren van zijn nieuwe kantoor in Hengelo. Dit is de zevende vestiging van het bedrijf in Nederland. Het nieuwe kantoor zal in Twente naast Oost-Nederland ook de grensregio in Duitsland bedienen. Daarnaast is de specialist in onder meer fusies en overnames vertegenwoordigd in maar liefst zes landen. Lokale wortels en een internationaal netwerk vormen de gouden combinatie. “Als wij inzichtelijk maken hoe interessant een bedrijf internationaal gezien is, is dat voor regionale ondernemers vaak een enorme eyeopener.”

Deze eerste editie van 2024 staat vol boeiende en inspirerende verhalen. Blader snel verder en laat u verrassen door alle interessante artikelen en columns. Wij wensen u alvast veel leesplezier!

Lees het gloednieuwe magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: