Kennisplatform voor Oost Nederland

Lees hier de nieuwste editie van Kijk op Oost-Nederland!

Geplaatst op 18 december 2023
Lees hier de nieuwste editie van Kijk op Oost-Nederland!

Het jaar is bijna voorbij. Voor je het weet zit je alweer aan het kerstdiner. De decembermaand vormt een mooie periode, die veel ondernemers benutten om even gas terug te nemen en te reflecteren op het afgelopen jaar. Uiteraard is het ook een geschikt moment om plannen te maken voor het komende jaar. Want: er is genoeg om over na te denken. Thema’s als duurzaamheid en stikstof vragen om goede oplossingen. Ondernemers kijken echter graag vooruit en houden een optimistisch gemoed. Dat positivisme was dit jaar duidelijk voelbaar toen wij van Kijk op Oost-Nederland bij bedrijven uit de regio op bezoek kwamen. Lees hier het nieuwste magazine van Kijk op Oost-Nederland.

Voor deze editie waren we onder meer te gast bij Groenspecialist Farwick in Enschede. Tegengaan van hittestress. Bevorderen van de biodiversiteit. En het opslaan van meer CO2. Deze klimatologische uitdagingen bieden Farwick de kans om met een allround pakket van expertises de openbare en private ruimte te vergroenen. Op de kop af 125 jaar, is deze koninklijke hofleverancier uitgegroeid van een boomkwekerij en bloemisterij naar een full-service groenvoorzieningsbedrijf.

Nu verduurzamen

Zie het als een kans, nu is het moment om in te zetten op een duurzaamheidsstrategie. Met die boodschap benadert Esther W. Jansen van WMKB (Waardenvol MKB) bedrijven in met name Overijssel, Noordelijk Flevoland en Zuidwest-Drenthe. “Of ik word door bedrijven uitgenodigd. Samen met deze bedrijven werk ik aan een duurzaamheidsstrategie. Toegankelijk, niet hoogdravend, actiegericht, passend bij de mkb-mentaliteit.”

De grootste worden

Mondiaal de grootste leverancier worden van doseerinstallaties van grondstoffen voor brood en banket. Dat is globaal de ambitie van Technology Unlimited uit Almelo. Wereldwijd maken industriële bakkerijen gebruik van de in Twente ontwikkelde doseerinstallaties voor het afmeten van grondstoffen en vloeistoffen in deze deegproducten. “Internationaal moet ons merk nog verder op de kaart worden gezet”, vindt sales directeur Wesley Rolefes. Lees hier het nieuwste magazine van Kijk op Oost-Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: