Kennisplatform voor Oost Nederland

Hackers & Designers presenteert de interactieve tentoonstelling BodyBuilding in Tetem

Geplaatst op 17 februari 2020

Onze lichamen en omgevingen worden dagelijks gescand, getrackt, gerenderd, gemanipuleerd en gecategoriseerd door verschillende technologieën. Wat betekent dit voor onze perceptie van de realiteit? Hoe kunnen we de relatie tussen ons lichaam en biometrische computerprocessen beter begrijpen? En wat kunnen we als mens leren van deze technologieën? In de interactieve tentoonstelling BodyBuilding van Hackers & Designers word je uitgenodigd om actief deel te nemen en vragen te stellen over de werking en implicaties van verschillende technologieën zoals scanners, echografie en motion capture.

Hackers & Designers is een interdisciplinair samenwerkingsverband van kunstenaars, wetenschappers, software ontwikkelaars en ontwerpers. Centraal staat het onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen van nieuwe technologieën door middel van ‘hands-on making’. In  BodyBuilding onderzoeken Hackers & Designers samen met de kunstenaars en designers Kiki Mager, Nazanin Karimi en The Underground Division (Helen Pritchard, Femke Snelting en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers. Architect en ontwerper Thomas Rustemeyer heeft het tentoonstellingsconcept vertaald in een interactieve structuur waarin je de verschillende kunstwerken kunt bekijken en ervaren. In de tentoonstelling zijn tevens wifi hotspots verwerkt waarmee je toegang krijgt tot het onderzoek en de bronnen voor het maken van deze tentoonstelling.

Het onderzoek van Hackers & Designers naar de betekenis van nieuwe technologische ontwikkelingen op ons mens-zijn sluit naadloos aan bij Tetem’s programmalijn Driving Technology. Alle werken zijn ontwikkeld in opdracht van Tetem.

Exploring-Lab: Laat je niet (her)kennen!

In aansluiting op de tentoonstelling BodyBuilding experimenteer je met  gezichtsherkenningssoftware en verschillende materialen om deze te beïnvloeden. Hoe werkt gezichtsherkenningssoftware? Welke camouflagetechnieken kan je inzetten om niet herkend te worden op straat? Hoe ver kun je hierin gaan? Tetem’s Exploring-Lab is dagelijks van 13.30-16.30 geopend.

Opening met rondleiding door Hackers & Designers

Programma op donderdag 20 februari 2020:
16:00 – 16:30 Rondleiding door Margarita Osipian van Hackers & Designers
16:30 – 17:00 Exploring-Lab: Laat je niet (her)kennen!

Kijk voor meer informatie op tetem.nl/event/bodybuilding

 

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: