Kennisplatform voor Oost Nederland

Huiskes Kokkeler: Hét bedrijfswagencentrum van Oost-Nederland

Geplaatst op 9 januari 2023
Huiskes Kokkeler: Hét bedrijfswagencentrum van Oost-Nederland

Volledige ontzorging, korte lijnen en alles onder één dak. Dat is de kracht van Bedrijfswagencentrum Huiskes-Kokkeler. Aan de Platinastraat 50 in Hengelo wordt een uniek totaalpakket aan services en mogelijkheden in mobiliteit geboden. Huiskes-Kokkeler is daarbij gespecialiseerd in Volkswagen Bedrijfswagens. Dit jaar werd het 75-jarig jubileum als officieel Volkswagen dealer gevierd. Hierdoor is Huiskes-Kokkeler dealer van het eerste uur: het is ook 75 jaar geleden dat Nederland de eerste exportmarkt werd van Volkswagen AG. We spraken erover met Theodoor Vis, algemeen directeur van Huiskes-Kokkeler, die samen met commercieel directeur Marco Golbach de leiding voert over de mobiliteitsgroep van Oost-Nederland.

Het afgelopen jaar heeft Huiskes-Kokkeler toekomstbepalende overnames gedaan. Zo werd allereerst DAGO Autogroep overgenomen en daarmee ook RegioLease, RegioAutoverhuur en Siebelink Autoschade in Doetinchem. “DAGO heeft ook een eigen bedrijfswagentak en is al jarenlang een begrip in de Achterhoek, waardoor ons servicegebied nu heel Oost-Nederland bestrijkt.” Daarnaast werd dit jaar ook Autoschadeherstelbedrijf Albert Kip uit Oldenzaal overgenomen. “Huiskes-Kokkeler heeft nu vier schadeherstelbedrijven in totaal. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter bedienen in de complete keten, van verkoop tot en met gebruik.”

Het personeelsbestand is door beide overnames meer dan verdubbeld, naar ruim 400 medewerkers. Hoewel dit erg uitdagend klinkt, is de integratie van de nieuwe collega’s probleemloos verlopen. “De Twent en de Achterhoeker zijn allebei nuchter en ze hebben een soortgelijke arbeidsmoraal. Samen vormen onze medewerkers een toegewijd team dat zich dagelijks richt op een optimale klantbeleving. Het is aan hun inzet te danken dat Huiskes-Kokkeler zich onderscheidt in Oost-Nederland.”

Iconische tekening

Hierbij is Huiskes-Kokkeler merkdealer binnen Dealer Groep Pon. Voor Pon, net als Huiskes eind negentiende eeuw opgericht als familiebedrijf in naaimachines en fietsen, is het 75 jaar geleden dat het officieel importeurscontract met Volkswagen werd getekend. Daarnaast staat Pon dit jaar stil bij een ander bijzonder moment. Op 23 april 1947 bracht Ben Pon senior een schets voor een praktisch bestelbusje naar de Volkswagenfabriek. De inspiratie voor het bestelbusje vond hij in de Volkswagen Kever, kenmerkend door de ronde carrosserie en de motor achterin. Met de schets, nu in het Rijksmuseum in Amsterdam, legde Ben Pon senior de basis voor het iconische Volkswagenbusje en de Volkswagen Transporter. Van laatstgenoemde zijn er inmiddels al zeven generaties gebouwd.

Alles onder één dak

Het bedrijfswagencentrum van Huiskes-Kokkeler is gespecialiseerd in Volkswagen Bedrijfswagens en werd in 2013 in gebruik genomen. “Ons bedrijfswagencentrum in Hengelo was één van de eerste stand-alone bedrijfswagencentra van Nederland. Daardoor heeft Volkswagen Bedrijfswagens sindsdien een eigen afdeling bij ons. We zijn hierbij uniek doordat we al onze services onder één dak aanbieden.” Het bedrijfswagencentrum heeft twee inhouse specialismes op het gebied van bedrijfswageninrichtingen en ombouw. “We beschikken over de nieuwste apparatuur waarmee elke bedrijfswagen opgemeten kan worden. Hierdoor kunnen we ombouw en inrichting zonder compromissen garanderen.” Het serviceportfolio bestaat onder andere uit de inbouw van dubbele cabines, betimmeringen van laadruimtes en inrichtingen van laadruimtes met lichtgewicht Aluca kasten. Daarnaast kan men er eveneens terecht voor signalering, imperialen, trekhaken en andere accessoires.

Styling & Performance

Met de personalisatiemogelijkheden bij Huiskes-Kokkeler kunnen bedrijfswagens helemaal naar eigen smaak worden gemaakt. “Styling & Performance is onze eigen, specialistische afdeling hierin en staat garant voor uniek samengestelde en omgebouwde bedrijfswagens. Liefhebbers kunnen kiezen voor allerlei tuning parts of een compleet styling pakket van ABT. Je kunt het zo gek niet bedenken of we bieden het aan voor je Volkswagen Bedrijfswagen, van Alcantara hemelbekleding tot stoelverwarming of een carbon stuurwiel en ga zo maar door. Onze gepassioneerde specialisten regelen het allemaal.”

Duurzame mobiliteitsprovider

Volgend jaar viert Huiskes-Kokkeler een bijzonder jubileum. Het is dan 125 jaar geleden dat het bedrijf Huiskes werd opgericht. “Het is aan Johan Huiskes, de zoon van oprichter Jan Huiskes, te danken dat we deze mijlpaal kunnen vieren. Door zijn besluit in 1947 zijn we nu Volkswagen dealer van het eerste uur.” Voor het jubileumjaar staat onder andere een rebranding campagne op de agenda. “Dit doen we om een vloeiende integratie van de recente overnames te realiseren en ook met het oog op de toekomst. De automarkt zal de komende jaren sterk veranderen door elektrificatie en flexibiliteitsbehoefte.

Duurzame mobiliteit gaat een steeds grotere rol spelen. Huiskes-Kokkeler wil zich hierin onderscheiden als partner in mobiliteit en de daarbij behorende services. Denk dan onder andere aan leasing, shortlease, verhuur, financiële services, styling en performance, ombouw, gebruikte auto’s, import en export. Op dit moment overwegen we zelfs om ons ook in duurzame fietsen te specialiseren. Ons gezamenlijke doel is om voor klanten dé duurzame mobiliteitsprovider van Oost-Nederland te zijn.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: