Kennisplatform voor Oost Nederland

Olympia Oost-Nederland: multidisciplinaire HR business partner

Geplaatst op 16 oktober 2023
Multidisciplinaire HR business partner

Een inspirerende onboarding, ontwikkeling, werving en selectie, talentmanagement, strategische personeelsplanning, het is zomaar een greep uit de dienstverlening van Olympia Oost-Nederland. Dagelijks geeft de HR-partner invulling aan de missie om mensen en organisaties te gidsen door de transitie naar werk van betekenis. Het bracht Olympia Oost-Nederland tot waar het nu staat: een belangrijke regionale speler die werkgevers met advies en begeleiding versterkt op HR-gebied. Maar ook een werkgever die kandidaten duurzaam verbindt aan werkgevers waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Met een HR-achtergrond in het bedrijfsleven en als ondernemer besloot Robert Heinst in 2014 in Lichtenvoorde te starten als Olympia-franchisenemer. Hij ervaarde dat het tijd was voor verandering op de arbeidsmarkt en besloot een nieuwe weg in te slaan. “Bemiddelaars en uitzendbureaus waren vacaturegedreven, maar voor een duurzame verbinding was iets anders nodig: denken, kijken en werken vanuit de kandidaat. Geen pleisters plakken, want daar is niemand mee geholpen. Steeds meer kiezen mensen werk waarin hun overtuigingen, waarden en talenten tot hun recht komen en waarmee zij positieve impact maken. Wat dat is, is voor iedereen anders. Dat kan een persoonlijk, maar ook een sociaalmaatschappelijk doel zijn. Maar één ding staat vast: werk is zoveel meer dan geld verdienen. Het geeft structuur, draagt bij aan ontwikkeling, sociale contacten en het welzijn van mensen.”

Betekenisvol ondernemen
Het team van Olympia achterhaalt de betekenis van werk voor werkzoekenden en legt de verbinding met een werkgever die daarbij past. Ook nemen zij werkgevers mee in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en alle factoren die komen kijken bij goed werkgeverschap. “Als werkgever kun je het verschil maken door bewust te sturen op het belang van werk voor mensen”, zo verzekert Heinst. “Dan neemt de impact van werk voor mensen toe. En dat komt ten goede aan onder andere de productiviteit, verzuim en vitaliteit. Onze slogan ‘Olympia geeft werk betekenis’ is geen loze kreet. We ondernemen betekenisvol, dat blijkt ook uit resultaten van een recent gehouden impactonderzoek. Onze manier van werken draagt bij aan het welzijn van mensen, aan ontwikkeling, diversiteit en inclusie. We verbinden ons aan werkgevers die een werkomgeving willen creëren waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en geïnspireerd aan het werk zijn. Want dat komt ten goede aan groei van mens en organisatie. Daarom inspireren en delen we kennis via nieuwsbrieven, inspiratiesessies en trainingen op ons regiokantoor in Lichtenvoorde waarmee werkgevers en hun werknemers hun voordeel kunnen doen.”

Groei
Werkgevers profiteren bij Olympia Oost-Nederland niet alleen van de diepgaande kennis van de arbeidsmarkt, maar ook van jarenlange ervaring en expertise in branches als de industrie, logistiek, techniek en zakelijke dienstverlening. Met het uitgebreide netwerk en 100% levergarantie heeft de PSO-trede 3 gecertificeerde dienstverlener een grote aantrekkingskracht op werkzoekenden. Hierdoor groeide de organisatie inaantal vestigingen en dienstverlening en staat er nu een team van dertig professionals die werkgevers en werkzoekenden versterkt. “We werken vanuit ons regiokantoor in Lichtenvoorde, onze inhouselocaties en onze vestigingen in Doetinchem,Haaksbergen, Hengelo en Zevenaar. Sinds juli dit jaar is daar de vestiging Almelo aan toegevoegd.”

Een partij, één aanspreekpunt

Het is cruciaal voor werkgevers bij te blijven met de ontwikkelingen en mee te bewegen. Dan is het prettig dat een partij meedenkt, meekijkt en helpt bijsturen. “Of het nu gaat om talenten vinden, ontwikkelen, behouden, HR-ondersteuning of het implementeren van een moderne HR-cyclus, als fullservice HR business partner bieden we een uitgebreid dienstenaanbod. Onze regionale teams met HR-specialisten beschikken over expertise en ervaring in verschillende branches. Daarnaast houdt ons Specialty-team zich bezig met het opleiden, ontwikkelen en begeleiden van kandidaten naar schaarsteberoepen zoals chauffeur en energiemonteur. Welke rol de werkgever ook vraagt, wij nemen deze aan.”

HR-scan
Ondernemers die willen onderzoeken waar ruimte is voor verbetering in hun organisatie kunnen dit via Olympia in kaart brengen met een HR-scan. “We denken graag mee met werkgevers over het behouden en ontwikkelen van medewerkers en over het versterken van hun positie als goed werkgever. Daarbij werken we echt bij, voor en met de klant. We overtreffen graag verwachtingen want we hebben maar één doel: mens en organisatie duurzaam helpen groeien!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: