Kennisplatform voor Oost Nederland

Jonghuis Advies: ‘Bij ons kunnen ondernemers 30% besparen op hun energierekening. Mét een vast contract’

Geplaatst op 14 juli 2022
Jonghuis Advies: ‘Bij ons kunnen ondernemers 30% besparen op hun energierekening. Mét een vast contract’

Het is voor veel bedrijven op dit moment zeker – en in de toekomst misschien nog wel meer – hét grootste vraagstuk: hoe komen we aan energie én hoe betalen we het? Ongeveer een jaar geleden bundelden Serkis Genc en Erwin Agterhuis de krachten in Jonghuis Advies, om samen ondernemers te helpen bij verduurzamen, besparen, beheren en inzicht geven in het energievraagstuk. “We zorgen ervoor dat ondernemers binnen dertig jaar energieneutraal kunnen worden.”

Dat het kabinet streeft naar energieneutraliteit binnen vijftien jaar, is volgens Agterhuis een utopie. “Wij kijken naar de portemonnee van de klant en daar proberen we zo creatief mogelijk mee om te gaan. En soms creëren we potjes, bijvoorbeeld door te zorgen dat ondernemers, VVE’s en andere bezitters van panden profiteren van de korting op de energiebelasting waar ze recht op hebben. Veel mensen weten niet hoe dat werkt met de teruggave – en dat kan behoorlijk veel geld opleveren. Geld dat ze dan weer kunnen investeren in de verduurzaming van panden of bedrijven.” Zo snijdt het mes dus aan twee kanten.

We hebben hier dan wel te maken met een jong bedrijf, dat wil niet zeggen dat het aan ervaring ontbreekt. Integendeel. Met name Agterhuis heeft vanuit zijn vorige functies bij verschillende energiemaatschappijen veel kennis in huis van de energiesector. Genc brengt daar zijn ervaring in ondernemerschap, waaronder assurantiën, bij. Daarover zegt hij: “Mensen hebben weinig binding met hun energiemaatschappij of met de organisatie die de energie-inkoop voor ze regelt. In de assurantiën heb je een klant, die je blijft bedienen. En dat doen wij ook. We gaan voor een duurzame relatie. Klanten geven met een gerust hart hun energie-gerelateerde zaken aan ons uit handen.”

Complete plaatje

Het zijn twee tegenpolen; Agterhuis en Genc. De laatste: “Erwin is de olifant in de porseleinkast, ik de stabiele factor – meer op de achtergrond, degene die alles en iedereen met beide benen op de grond houdt.” Dat werkt. Kijk op Oost-Nederland heeft ruim een uur in het kantoor van beide heren doorgebracht. We hebben ons daar geen moment verveeld én we zijn enkele dingen over de energiesector te weten gekomen die daarvoor nog niet bekend waren. De ruimte die we in dit verhaal hebben, is daar veel te kort voor. Een klein tipje van de sluier kunnen we natuurlijk wel geven. Dat tipje heeft te maken met de oorsprong van het bedrijf.

“De meeste ondernemers worden bestookt met verkopers, die stroom en gas willen verkopen. Wij gaan voor het complete plaatje, kijken naar verschillende vlakken, zijn probleemoplossend en brengen latente behoeften in kaart. We kennen de markt heel goed en hebben een stevige mening. Er zijn wel tien andere items waar een ondernemer op kan besparen. Wij adviseren daarover en helpen ze daar echt mee. Alleen een stroom- en gascontract is snel gewin. Wij kunnen ze daar wel 30% op laten besparen en dan krijgen ze een vast contract voor drie of vijf jaar. Dat kan gewoon nog.”

Beter dan vergelijkingssites

“We leveren voor betere prijzen dan de bekende vergelijkingssites, want we kennen écht de hele markt. Ons doel is om een relatie op te bouwen met de klant, vanaf het begin verdiepen we ons in álle aspecten die met energie te maken hebben, ook omliggende rekeningen, zoals de energiebelasting, en andere lopende afspraken, zoals over het piek- en dalvermogen. Daar is veel winst te behalen. Winst die de klanten dan weer kunnen investeren in duurzaamheid, bijvoorbeeld door de aanschaf van zonnepanelen.”

Dat doet Jonghuis Advies inmiddels met een vast team van twaalf mensen met een landelijke dekking. “We zijn ontzettend gegroeid, omdat we open, eerlijk en transparant zijn. Én het complete pakket aanbieden, inclusief besparing en verduurzaming op lange termijn.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: