Kennisplatform voor Oost Nederland

Merkspecialist streeft naar optimale klanttevredenheid

Geplaatst op 26 november 2020
Autobedrijf Arink garandeert mobiliteit

Al ruim 80 jaar weet Autobedrijf Arink uit Groenlo zich te onderscheiden in de autobranche. Het onafhankelijke autobedrijf staat bekend om haar grote keuze personen- en bedrijfswagens, een snelle levering, een optimale inkoop en een totaalservice. Het familiebedrijf waar inmiddels de tweede en derde generatie werkzaam zijn, is uitgegroeid tot een landelijke speler van formaat.

Het is ’s ochtends al gezellig aan de koffiebar in de 5.000 m2 showroom van Autobedrijf Arink, dat gelegen is op een zichtlocatie langs de N18 in Groenlo. De laagdrempeligheid kenmerkt het familiebedrijf waar onder andere Heinz Arink en zoon Piet als tweede respectievelijk derde generatie werken. Wat in 1937 relatief klein begon met de in- en verkoop van occasions, is anno 2020 uitgegroeid tot een landelijk bekende merkspecialist van Mercedes-Benz met een uitstekende reputatie. Als geen ander weet Autobedrijf Arink zich te onderscheiden door de jarenlange ervaring en vakkennis, maar zeker ook door de persoonlijke benadering en snelle levering. “We nemen voor iedereen de tijd en kennen veel klanten bij naam”, vertelt eigenaar Heinz Arink. “Ze komen zo binnenlopen voor een praatje of vragen. Door onze korte lijnen begrijpen de monteurs, die ook al jaren bij ons werken, wat de wensen zijn. Ook online zijn we zeer actief. Internet speelt een belangrijke rol en inmiddels weten mensen uit heel Nederland ons te vinden.”

Onafhankelijk
Bij Autobedrijf Arink tref je altijd een ruimte voorraad aan. Je vindt in de showroom ruim 50 jong gebruikte en nieuwe Mercedes Benz-personenwagens, prachtige exclusieve klassiekers en ruim 100 lichte bedrijfswagens van de merken Mercedes, Volkswagen en Ford. “Betrouwbare auto’s van zeer hoge kwaliteit”, zegt Heinz Arink. “Of iemand nu privé of zakelijk rijdt, we hebben altijd wel een auto die past. Wij opereren onafhankelijk, een zekerheid voor de klant op 100% betrouwbare service, een eerlijke en gunstige prijsstelling en dezelfde garanties als een dealer.”

Rechtstreekse werkwijze

Gedrevenheid, handelsgeest, betrokkenheid en een sterke, optimale inkoop bepalen de kracht van Arink. Het bedrijf heeft ervoor gekozen niet via importeurs te werken, maar de auto’s rechtstreeks uit andere landen te betrekken. “Door onze jarenlange ervaring hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd en de juiste inkoopkanalen ontwikkeld waar wij de wagens scherp inkopen”, aldus Ard Markerink, die verantwoordelijk is voor de verkoop van bedrijfsauto’s. “Doordat we onafhankelijk zijn, verkopen wat we zelf willen, kijken naar wat de markt vraagt en anticiperen hierop.”

Totaalservice
Een bedrijfsauto is meer dan een vervoersmiddel en is onmisbaar voor klanten. Ard Markerink: “We kunnen aan elke mobiliteitsbehoefte invulling geven. Zo bieden we verzekeringen en alle financieringsvormen, waaronder leasing aan. In onze ruime werkplaats kunnen zowel bedrijven als particulieren terecht voor reparaties, onderhoud, APK, schadeherstel en inbouw van communicatie en kilometerregistratiesystemen. Ook leveren we vervangend vervoer. Dankzij onze snelheid, gemak en service kunnen klanten zorgeloos ondernemen!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: