Kennisplatform voor Oost Nederland

MOVE EAST: Ervaar de toekomst van vervoer over de weg en door de lucht

Geplaatst op 25 mei 2023
Beleef duurzame mobiliteit bij de eerste editie van Move East

Wat betekent duurzame mobiliteit en hoe gaat dat er in de toekomst uitzien? Beleef het zelf en kom op 16 of 17 juni 2023 naar de eerste editie van Move East: hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland op Technology Base, Twente Airport. Move East is een initiatief van Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en Oost NL.

Duurzame mobiliteit is actueler dan ooit, de media staan er vol van. Vervoer moet schoner, gezonder, en klimaatneutraal worden. Door de groei van het verkeer, neemt de impact van mobiliteit op het klimaat, leefmilieu, de gezondheid en economie flink toe. Verduurzaming van mobiliteit is dus essentieel en Oost-Nederland werkt hier hard aan.  

Move East: hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland!

Neem een inkijkje in duurzaam vervoer over de weg en door de lucht van morgen én overmorgen. Op Technology Base staan elektrische- auto’s, bedrijfswagens, steps, scooters en e-bikes voor je klaar. Ervaar zelf hoe het is om elektrisch te rijden. En stap eens op de nieuwe fatbike van Brekr. Ook kun je de nieuwste drones bekijken én zelf besturen. Hiermee biedt het evenement de ultieme combinatie van informatie, inspiratie en gelegenheid om te netwerken.

Vrijdag 16 juni – de dag voor de zakelijke markt

Op vrijdag 16 juni staat de zakelijke markt centraal. Op deze dag neemt dagvoorzitter Harm Edens je mee op zijn eigen manier: geestig, scherp, alert, en inhoudelijk scherp. Naast presentaties van topsprekers en workshops worden op de beursvloer de allernieuwste producten en diensten op het gebied van mobiliteit gepresenteerd. 

Experts gaan met elkaar in discussie – Henry Steenbergen (Directeur Transport en Mobiliteit & Project Lead Rabo Electric), Daisy Tempelman (Lector Juridische en economische vraagstukken binnen de energietransitie) Hanzehogeschool Groningen – en bespreken waar de wetgeving de voortgang van duurzame mobiliteit belemmert.

Zaterdag 17 juni – de deuren open voor iedereen

Op zaterdag 17 juni is iedereen welkom. Kom samen met je partner, kinderen, familie, vrienden naar het event. Op deze dag worden de nieuwste technologieën en innovaties getoond en kun je zelf ervaren hoe het is om met elektrisch vervoer te rijden.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: