Kennisplatform voor Oost Nederland

Negen nominaties voor de VSK Awards 2022

Geplaatst op 16 februari 2022
Negen nominaties voor de VSK Awards 2022

Negen installatienoviteiten, waaronder het in Zwolle gevestigde Zehnder en het in Doesburg gevestigde Ubbink zijn genomineerd voor de VSK Awards 2022. De tweejaarlijkse installatieprijzen worden op de openingsdag van de grootste installatievakbeurs van Nederland uitgereikt. De VSK Awards wordt van 17 tot en met 20 mei gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Deelnemers aan de vakbeurs VSK konden de afgelopen periode hun noviteiten voorleggen aan een achtkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra. Alle inzendingen zijn beoordeeld op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. De nominaties zijn vandaag bekend gemaakt op 8 februari, de dag dat de vijftigste editie van VSK eigenlijk had moeten starten. Vanwege de coronapandemie is de vakbeurs verplaatst naar 17 tot en met 20 mei.

“Duurzame techniek écht marktrijp”

Nederland is klaar om volle bak te verduurzamen. De jury constateert dat veel fabrikanten de urgentie van de klimaatambities onderschrijven. “Er wordt veel samengewerkt in de keten. Daarnaast wordt er goed nagedacht over hoe productvernieuwingen een directe rol kunnen spelen in energiebesparing, CO2-reductie, verbetering van het binnenklimaat en het ondersteunen van de vakmensen die het allemaal moeten realiseren.” Het grote tekort aan goede vakmensen om de energietransitie mogelijk te maken, baart de jury daarbij wel grote zorgen.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie

  • Energie uit damwanden van Nathan
  • PVT-warmtepomp van Triple Solar
  • Warmtepomp Vincent van Itho Daalderop

Categorie Gezond en Comfort

  • Binnenluchtkwaliteitssensor Sense van Renson
  • Balansventilatietoestel HRU 400 QuattroZone van Itho Daalderop
  • Warmtepomp ComfoClime en Thermal Shield van Zehnder

Categorie Installateurszaken

  • Ventilatiedakdoorvoer Ventus van Ubbink
  • Perssysteem FlowFit van Geberit
  • Opbergsysteem ProClick van Sortimo Nederland

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: