Kennisplatform voor Oost Nederland

Ondernemerspraot, nieuw business programma

Geplaatst op 19 juni 2023
Ondernemerspraot, nieuw business programma

December 2022 is er een nieuw programma gestart voor ondernemers in Oost-Nederland. Ondernemers raken vaak geïnspireerd door het verhaal van een andere ondernemer/directeur en bij het bezoeken van het bedrijf. Dit programma heeft beide; de opnamen zijn in het bedrijf en later in de studio.

Het programma heeft een kleine Nedersaksische tongval en heet Ondernemerspraot. Voorheen werd een programma op een televisiekanaal uitgezonden maar internet en social media zijn al zo mainstream geworden dat daarvoor gekozen is. Ondernemerspraot is “BusinessTV on YouTube”.

Het programma wordt geproduceerd door Jelmer Bazuin van MediaCows. De nieuwe studio’s van mediaCows staan op bedrijventerrein A18 in Doetinchem-Wehl. Naast de uitzendingen van Ondernemerspraot worden de studio’s gebruikt voor online events, sales presentaties, trainingen, productpresentaties, presentatie van kwartaal/jaarcijfers en zelfs voor open dagen. Bedrijven als Dekra Nederland veiligheids-expertisebureau, Mazda international, Rijkswaterstaat, uitgeverijen en andere nationale en internationale klanten. 

Het programma wordt gepresenteerd door Toin de Ruiter, managing director van Profilers Communicatie. Een full service reclamebureau dat meer dan 22 jaar strategisch partner is in onderscheidende communicatie voor bedrijven. De Ruiter is geen onbekende in de regio zo presenteerde hij eerder bij regionale TV en radiozenders en bij ondernemers-events.

Toin de Ruiter: “Ondernemerspraot is gewoon werk voor Jelmer en mij en toch voelt het niet zo. De opnames zijn leuk en bijzonder om te doen. De passie die een ondernemer of directeur uitstraalt als hij of zij het bedrijf presenteert blijft fascinerend. We bieden hen dit kosteloos aan maar wij bepalen wie geschikt is. Een bedrijf in de dienstverlening met 2 medewerkers heeft nu eenmaal minder te laten zien”. 

Jelmer en Toin hebben het initiatief genomen en uitgewerkt en daar professionele partners bij gezocht die de productie ondersteunen. De partners zijn VNO-NCW Achterhoek, BonsenReuling accountants, MediaHell audio-video, Innovatiemakelaar ACT Harold Vulink en Vincent Roes strategy & business.

Een of meerdere afleveringen terugkijken? Ga op LinkedIn naar Mediacows of zoek naar Ondernemerspraot op YouTube.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: