Kennisplatform voor Oost Nederland

Oproep voor duurzame ondernemers!

Geplaatst op 24 november 2017
Oproep voor duurzame ondernemers!

Pioneering in samenwerking met het Architectuurcentrum Twente en Saxion Hogescholen zoekt koplopers op het gebied van de ontwikkeling van duurzame producten en diensten. Deze bedrijven krijgen de gelegenheid om zich kort te presenteren op een zogenaamde Talent Academy, een activiteit georganiseerd voor talentvolle, recentelijk afgestudeerde studenten van diverse technische en/of ontwerpopleidingen.

De studenten worden uitgedaagd om, al dan niet samen met innovatieve bedrijven te komen tot een goed idee in een besloten ideeënprijsvraag. De geleverde ideeën worden gepresenteerd en gepubliceerd via diverse mediakanalen. Een ervaren jury kiest het beste idee, waarbij de winnende student zich ‘Geslaagd-Talent 2017/2018’ mag noemen. Hierbij zou het natuurlijk geweldig zijn als het winnende idee daadwerkelijk zou landen bij een van de deelnemende bedrijven om door te ontwikkelen; een win-win situatie voor zowel student als het winnende bedrijf.

Jaarlijks organiseert het Architectuurcentrum Twente een tentoonstelling genaamd ‘Geslaagd Ontwerp’: een expositie waar jonge ontwerpers uit de regio en ontwerpers die een binding hebben met Twente hun afstudeerwerk laten zien. Om de binding van jong ontwerptalent met de regio te vergroten, wordt de expositie dit jaar gekoppeld aan een talent-academie, een ideeën-prijsvraag rond een centraal, cross-sectoraal thema. Voor 2017 is gekozen voor het thema ‘Tiny Living’. Het thema ‘Tiny Living’ is een breed thema, geïnspireerd op ‘tiny house movement’.

In Twente willen de gemeenten Hengelo en Enschede en enkele woningbouwcorporaties graag verder met dit onderwerp. Onderzocht wordt waar in Enschede ruimte gemaakt kan worden voor de realisatie van ‘tiny houses’ als experimentele woonvorm. In Hengelo heeft men ‘tiny houses’ zelfs al in de nieuwe woonvisie opgenomen en onderzoekt men mogelijkheden hier een goede invulling aan te geven.

‘Tiny living’ leeft in Twente! Het vormt een mooie uitdaging voor jonge talenten om een bijdrage te leveren aan de realisatie van deze nieuwe woonvorm en alle aspecten die hiermee gemoeid zijn.

Als start van de ideeën prijsvraag wordt een ‘talent-academy’ georganiseerd, een dag vol inspirerende verhalen om de deelnemende studenten te prikkelen en uit te dagen. Deze dag vindt plaats op 6 december, van 16.00 tot 21.30. Voor deze dag worden bedrijven gezocht om een bijdrage te leveren en samen met de studenten na te denken welke producten ontwikkeld kunnen worden om compact, duurzaam wonen en samenleven dichterbij te brengen.

Pitch je eigen bedrijf en producten. Ga in gesprek met talentvolle studenten en zoek samen naar oplossingen voor een duurzamere leefwereld. Hierbij kan het gaan om producten en diensten op het gebied van innovatieve materialen, energie- en installatietechniek; slimme producten die passen in een duurzame leefwereld.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: