Kennisplatform voor Oost Nederland

Reggeborgh & VolkerWessels laden op met MENNEKES eMobility

Geplaatst op 16 mei 2023
Reggeborgh & VolkerWessels laden op met MENNEKES eMobility

Wie het kantoor van Reggeborgh en VolkerWessels in Rijssen bezoekt, zal zien dat hier onlangs een bijzonder duurzaam en innovatief laadplein voor elektrische auto´s gerealiseerd is.

MENNEKES eMobility leverde hiervoor, in samenwerking met Amperapark en installatiebedrijf Van Dam, een groot laadplein voorzien van AMEDIO laadstations en een infrastructuur voor 72 oplaadpunten van elk 22kW (voeding vanuit 400A terreinkast). Het gekoppelde backoffice regelt de afrekening van de laadsessies zodat medewerkers en bezoekers probleemloos kunnen laden. De gehele opzet van het project is zo `future proof´ mogelijk. Als Vehicle-2-Grid straks een vaart neemt, dan is de infrastructuur van dit project al voorbereid (ISO15118). En wordt regelgeving omtrent CO2 reductie voor bedrijven verder aangescherpt, dan zit dit pand er zonnig bij. De 180 zonnepanelen (74kWp) op de AmperaPort genereren een jaaropbrengst 67.000 kWh. Dit is goed voor 400.000 jaarlijkse km´s op zonne-energie.

Het dynamische realtime energiemanagement systeem (EMS) van MENNEKES stuurt de verdeling van (zonne)stroom aan en is afgestemd op doorgang van de primaire processen van de bedrijfslocatie. Zo voorkomt het EMS piekbelasting of stroomuitval. De reeds aanwezige infra en doorlusmogelijkheid van de AMEDIO maakt opschaling eenvoudig te realiseren en als de technologie van V2G straks gemeengoed is, zijn Reggeborgh en VolkerWessels klaar voor de toekomst van duurzaam laden en rijden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: