Kennisplatform voor Oost Nederland

Rijksmuseum Twenthe en kunstruimte Sickhouse starten nieuwe samenwerking: Het Los Hoes wordt Sickhoes

Geplaatst op 9 februari 2023
Rijksmuseum Twenthe en kunstruimte Sickhouse starten nieuwe samenwerking: Het Los Hoes wordt Sickhoes

Vanaf mei 2023 neemt de speelse kunstruimte Sickhouse haar intrek in het Los Hoes, de oude Twentse boerderij in de achtertuin van Rijksmuseum Twenthe. Sickhouse zal van mei t/m oktober 2023 een maandelijkse filmavond organiseren in het Sickhoes. Daarnaast wordt Sickhouse vaste samenwerkingspartner voor de RMTnext-avonden van Rijksmuseum Twenthe. 

Het Los Hoes is eind jaren ’30 verhuisd vanuit De Lutte naar de achtertuin van Rijksmuseum Twenthe. Na lange tijd gesloten te zijn geweest voor het publiek is het Los Hoes sinds 2022 weer geopend in de zomermaanden. Vanaf dit voorjaar wordt het Los Hoes ook gebruikt voor activiteiten en zal het worden omgedoopt tot Sickhoes. Overdag zullen er doorlopend films en kunstenaarsvideo’s getoond worden in relatie tot het programma van het museum, en op de eerste zaterdagavond van de maanden mei t/m oktober worden er speciale filmavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden worden films getoond binnen de stijl van Sickhouse: Arthouse-, B-, C-films en klassiekers met een interactieve sfeer, waarbij het publiek wordt uitgenodigd actief mee te doen. 

RMTnext

In 2022 is Rijksmuseum Twenthe gestart met RMTnext, speciale avonden met artist talks, speed tours en performances die vooral gericht zijn op jongeren en young professionals. Sickhouse zal komend jaar tijdens iedere RMTnext-avond een onderdeel programmeren. De avonden vinden dit jaar plaats op de volgende data:

23 maart, 25 mei, 22 juni, 28 september en 30 november.

In de zomermaanden van 2023 zal Sickhouse het Sickhoes ook gebruiken als uitvalsbasis voor hun ‘Summercamp Making Ko(o)rts’, een twee weken durend workshopprogramma voor jongeren uit de stad waarin zij leren experimentele films te maken. De productie wordt getoond tijdens Sickhouse kortfilmfestival Ko(o)rts in september.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: