Kennisplatform voor Oost Nederland

Samen optrekken op Semicon beurs voor de halfgeleiderindustrie in München werpt zijn vruchten af

Geplaatst op 20 november 2017
Samen optrekken op Semicon beurs voor de halfgeleiderindustrie in München werpt zijn vruchten af

In de afgelopen week nam een delegatie uit Oost-Nederland deel aan de door het World Trade Center Twente georganiseerde missie naar de Semicon beurs in München. De delegatie bestond uit een groep van bedrijven en onderzoekers. Deelnemende bedrijven waren o.a. Demcon, Elect High-Tech, Malvern Panalytical, Salland Engineering, Tempress en de Universiteit Twente.

Van 14 tot 17 november vond in München de SEMICON Europa plaats, de grootste internationale vakbeurs voor de halfgeleiderindustrie in Europa. De deelnemende ondernemers uit Oost-Nederland presenteerden zich gezamenlijk met andere bedrijven op het Holland High Tech paviljoen. Op deze manier hadden de bedrijven de mogelijkheid om in gesprek te komen met potentiële klanten en samenwerkingspartners. Op de beurs waren ook volop innovaties in de semiconsector te zien. Daarnaast zorgde het gemeenschappelijk paviljoen voor kennisuitwisseling onder elkaar en gesprekken met innovatieclusters uit Bayern , Saksen en elders uit Europa.

Enkele reacties van de deelnemers:
Wolter Hoekman, Managing Director van Elect High-Tech uit Weerselo:
“Elect nam deel aan de beurs om te kijken of Elect de strategie waar kan maken voor de toekomst en om te laten zien wat Elect kan en om te weten te komen waarin de komende jaren moet worden geïnvesteerd. Het gemeenschappelijk paviljoen heeft voor Elect een verbindende en versterkende rol richting bestaande en mogelijk toekomstige klanten en samenwerkingspartners.”

Business Unit Manager Gerard van den Eijkel van het Enschedese Demcon was enthousiast over de deelname:
“Op de Semicon lopen potentiële klanten van Demcon rond die zelf producten op de markt brengen voor de semiconindustrie en interessant zijn voor ons bedrijf. De meerwaarde van het paviljoen is om de kracht te laten zien van de supply chain in Nederland rondom de halfgeleider industrie. Door gezamenlijk in München te staan en op te trekken in het buitenland laat je de kracht van het netwerk zien. Gezamenlijk kunnen bedrijven meer dan Demcon alleen. Als je samen op zoek gaat naar internationale klanten als consortium van bedrijven kan je buitenlandse klanten beter bedienen”

Ook de Universiteit Twente vond de deelname aan de Semicon zeer waardevol. “Als universiteit zijn wij op zoek naar vragen vanuit de industrie waar de oplossingen van de Universiteit aan kunnen bijdragen. Ook is de Semicon beurs interessant om te kijken naar mogelijke stageplekken bij bedrijven in Europa. Alle bedrijven waar de UT zaken mee doet zijn vertegenwoordigd op de Semicon.” volgens professor Jurriaan Schmitz verbonden aan de onderzoeksgroep voor Semiconductor Components.
Lars Grieger, X-ray specialist bij Malvern Panalytical uit Almelo benadrukt het teamwork van bedrijven uit Twente en de Universiteit Twente dat zichtbaar is op de Semicon.

De missie werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het GO4export programma van de Provincie Overijssel. Door middel van dit initiatief wil de provincie export binnen het MKB stimuleren om zo de economische groei in de regio te versterken. Interviews met de deelnemers zijn te vinden op de GO4Export site.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: