Twentse ondernemers bundelen krachten en ideeën

2 april 2020 Economie

Met de komst van het coronavirus hebben we massaal de switch gemaakt naar het thuiswerken. Veel mensen werkten al regelmatig op afstand, maar volledig thuiswerken brengt een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee. Alleen al omdat iedereen op afstand werkt.

Twee Twentse ondernemers, beiden met veel kennis en ervaring op het gebied van slim werken, effectief communiceren, leiderschap en management hebben de krachten gebundeld en samen een online cursus ontwikkeld die helpt bij het thuiswerken. Team at Home focust zich niet op tools en middelen, maar op de sociale kant. Hoe blijf je als team betrokken, dynamisch en creatief.

– Bart Nijhuis, eigenaar Orange8
“Effectief samenwerken is in een normale situatie al lastig. Laat staan in een situatie waarin iedereen thuis zit en daar ook rekening moet houden met het gezin. De huidige situatie vroeg om een snelle reactie. Ik heb Eeke Olijve benaderd en gevraagd samen het idee uit te werken en in de markt te zetten.”

Orange8 en Limesquare ontwikkelden het platform samen, binnen een week, en zonder een keer fysiek bij elkaar geweest te zijn. Ieder overleg verliep via video meetings of wanneer er snel iets afgestemd moest worden via Whats App.

– Eeke Olijve, directeur Limesquare
“Een soortgelijk idee als Team at Home zat al een tijdje in mijn hoofd. Nu iedereen gedwongen wordt vanuit huis te werken, wilde ik er zeker wat mee doen. Ook omdat ik er zelf achter kwam dat leidinggeven aan een team op afstand om een andere aanpak vraagt. De expertise van Bart en Orange8 waren zeer welkom. Door onze krachten en ideeën te bundelen, konden we heel snel een kwalitatief goede cursus aanbieden.”

In deze cursus leer je in vijf modules aan de hand van verschillende video’s, op een praktische wijze, hoe je als team op afstand optimaal kunt (samen)werken. Daarbij is er aandacht voor alledaagse problemen, zoals thuis je aandacht verdelen tussen werk én gezin.