Kennisplatform voor Oost Nederland

InCompany: ontwikkelkracht bij mensen en organisaties verlegt grenzen

Geplaatst op 10 januari 2023
InCompany: ontwikkelkracht bij mensen en organisaties verlegt grenzen

Binnen elke organisatie werken mensen die verschillend zijn. Het begrijpen van elkaars gedragsstijl is nodig voor een optimale samenwerking, maar minder vanzelfsprekend dan het lijkt. InCompany hanteert een unieke aanpak om verschillen tussen mensen inzichtelijk te maken en helpt organisaties met training en coaching om zich krachtig te ontwikkelen, zegt directeur Paul Zuijdgeest.

Inmiddels is InCompany al 25 jaar de landelijke specialist in het adviseren, trainen en coachen van medewerkers, managers en directie. Dat doet het bedrijf met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en vooral ook de nodige peper, zo vertelt Zuijdgeest. “Wij dagen mensen en organisaties op een positieve manier uit om zichzelf te ontwikkelen. Door te prikkelen, enthousiasmeren en hen te confronteren als het nodig is. Als symbool voor deze aanpak gebruiken we de peper. Onze trainers hebben altijd een gevulde bus peper bij zich, waar bedrijven voor langere tijd enthousiasme en inspiratie uit kunnen schudden. Zo leren ze met een frisse blik te kijken naar alledaagse processen om intern structurele wendbaarheid teweeg te brengen.”

Betere groepsdynamiek en samenwerking

De trainers bij InCompany gaan niet voor vrijblijvendheid, maar voor concreet resultaat. Zuijdgeest: “Wij lopen niet weg en spreken mensen en bedrijven aan als we afspraken maken over hun eigen ontwikkeling. Wat ons drijft is de overtuiging dat ontwikkelkracht bij organisaties en mensen grenzen verlegt. Naast training en coaching bieden we hiervoor ook personal mapping. Wij merken namelijk dat veel bedrijven in deze tijd moeite hebben om goede mensen te behouden en zo een ingespeeld team te creëren. Met onze visuele methodiek Een Wereld van Verschil zetten we gedragsstijlen van mensen letterlijk op de kaart om persoonlijke verschillen zichtbaar te maken. Dit leidt tot meer wederzijds begrip, een betere groepsdynamiek en teams die harmonieuzer met elkaar samenwerken.”

Inzicht in gedragsstijlen

Een Wereld van Verschil is toepasbaar op zowel individuen als teams en zet mensen op basis van hun gedragsstijl op een fictieve wereldkaart van gedrag- en communicatiestijlen. De positie op de mat geeft inzicht in onder meer persoonlijke werkstijl, gedrag en kracht in communicatie, waardoor iedereen weet waar hij of zij staat ten opzichte van de ander. De methodiek gaat verder dan traditionele methoden van team- en mensontwikkeling, legt de directeur uit. “Veel organisaties werken met de vier befaamde kleurtypes om gedragsstijlen bij mensen in kaart te brengen. Met Een Wereld van Verschil proberen we dit soort stereotypen te vermijden. We duiken een laag dieper en voegen vrolijkheid toe door een positieve inkleuring van je gedrag of persoonlijkheid. Zo krijgen mensen handvatten om met verschillende gedragsstijlen om te gaan en ontstaan er leuke en waardevolle gesprekken met elkaar.”

Bereidheid om te veranderen

InCompany zet Een Wereld van Verschil in binnen de meest uiteenlopende sectoren. Voorbeelden hiervan zijn de zorg, ICT, facilitaire dienstverlening, reisbranche en een diversiteit van andere branches. De methode is volgens Zuijdgeest toepasbaar voor elk team, maar ook als je zelf een keer in de spiegel wilt kijken en je eigen communicatiestijl en gedragsstijl in kaart wilt brengen. “De bereidheid om wendbaar te zijn is essentieel voor de ontwikkeling van mensen en bedrijven. Dat geldt zeker in een tijd waarin onvoorspelbaarheid het nieuwe normaal is. Het is dan zaak om niet je doelen aan te passen, maar met elkaar te kijken naar welk scenario het best past bij de huidige situatie. Daar helpen wij organisaties graag bij met krachtige training, coaching of personal mapping.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: