Kennisplatform voor Oost Nederland

Van Wijnen stelt bouw voormalig UWV-kantoor open tijdens Dag van de Bouw.

Geplaatst op 13 juni 2019

Zaterdag 15 juni is de Dag van de Bouw. Van Wijnen stelt deze dag het voormalig UWV-kantoor in het Hardonk complex aan de Smedenstraat in Deventer open voor een kijkje achter de schermen. Het gebouw wordt getransformeerd naar een hoogwaardig wooncomplex met 42 compacte huurappartementen.

Van 10.00 uur tot 14.00 is iedereen welkom op de bouwplaats voor een kijkje achter de schermen. De architect zal aanwezig zijn om zijn visie toe te lichten, er vinden rondleidingen plaats en er is veel aandacht voor de duurzame oplossingen die we gekozen hebben. Kinderen kunnen zich vermaken met een springkussen, vogelhuisjes maken en spijkers slaan. Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder het pand.

Specialistische transformatie

Op 1 januari van dit jaar is gestart met de transformatie van het voormalig UWV Kantoor in het centrum van Deventer. Er worden 42 appartementen gebouwd, met focus op duurzaamheid. De transformatie wordt gerealiseerd naar een ontwerp van ArchitectenLab uit Deventer. Samen met projectontwikkelaar Getgripp is het gelukt het gebouw van een schitterende nieuwe gevel te voorzien. Deze gevel zorgt ervoor dat de nieuwe appartementen beschikken over veel lichtinval, hoogwaardige isolatie en prettige plattegronden met schitterend uitzicht.

Een circulair pand

Vanaf de start van de sloopwerkzaamheden wordt nadrukkelijk gekeken naar duurzame oplossingen. Bij al het materiaal dat we weghalen, bekijken we of het mogelijk is om het opnieuw te benutten. Zo gebruiken we bijvoorbeeld dorpels en kozijnen uit het bestaande pand. Verder maken we bij het ontwikkelen van de appartementen heel nadrukkelijk gebruik van de bestaande structuur van de oude kantoren. Daar is het ontwerp helemaal op afgestemd.

Hardonk complex

Het zogenaamde Hardonkcomplex ligt in de historische 19e eeuwse binnenstad van Deventer tegen het kernwinkelgebied en vlakbij het mooie Rijsterborgherpark. Het kantoor is lange tijd in gebruik geweest als kantoor van de gemeente. In de laatste paar jaren deed het dienst als het UWV-kantoor. Het complex heeft een rijke historie en heeft zijn naam te danken aan de Familie Hardonk, die in de jaren ’50 op deze plek Autobedrijf Hardonk runden. De familie dealde in Chevrolet, Buick en later ook in Vauxhall (Opel).

Dag van de Bouw

Tijdens Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni kan iedereen een kijkje nemen op de mooiste een meest bijzondere bouwplaatsen in Nederland. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Het doel is om te laten zien tot welke hoogstandjes de leden van Bouwend Nederland in staat zijn. De Dag van de Bouw is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is.

Persuitnodiging

U bent als journalist van harte welkom op locatie. Foto- of interviewverzoeken graag via Karen Pasman, 06 5263 7078.

Over Van Wijnen

Van Wijnen is meer dan bouwen. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: